“GP van Mexico heeft getoond waarom we in 2022 met andere F1-bolides rijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ross Brawn heeft de GP van Mexico nogmaals aangetoond waarom de Formule 1 nood heeft aan de ingrijpende reglementswijzigingen die volgend jaar ingaan.

“De start heeft de rest van de race bepaald, met Max die beide Mercedes-rijders inhaalde en vervolgens Valtteri die spinde,” blikt Brawn in zijn column terug op de GP van Mexico. “Vanaf dat moment zagen we opnieuw het prestatieverschil tussen Red Bull en Mercedes.”

“Tijdens de kwalificatie was er de anomalie met Mercedes dat Red Bull wist te verslaan. Eenmaal de race was gestart en Red Bull met Max vrije baan had werd duidelijk dat ze op het vlak van performance een voordeel hadden.”

Brawn had echter ook aandacht voor het feit dat het op het Autódromo Hermanos Rodríguez erg moeilijk inhalen was, dit ondanks het lange rechte stuk waarover het circuit beschikt.

“Ik heb het nog gezegd in mijn column maar de race was opnieuw een mooi voorbeeld van waarom we de nieuwe technische regels nodig hebben die volgend seizoen worden ingevoerd. De race toonde hoe uitdagend het voor de wagens is om dicht genoeg bij je voorligger te komen om een succesvol inhaalmanoeuvre te doen.”

“Binnen één of twee seconden van je voorligger geraken was het beste wat de meesten konden doen. Dat is waarom we de regels wilden veranderen. We willen wagens die veel closer kunnen racen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022