Michael Masi heeft er vertrouwen in: “F1-circuit in Saudi-Arabië zal op tijd klaar zijn”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

De voorbije weken is er steeds meer bezorgdheid ontstaan over het al dan niet op tijd klaar zijn van het Jeddah circuit. Op 5 december zou op het circuit daarop de allereerste GP van Saudi-Arabië moeten plaatsvinden. FIA-racedirecteur Michael Masi vertrouwt er echter op dat het circuit op tijd klaar zal zijn.

Het Jeddah circuit zou ongeveer 6 kilometer lang zijn en met een geschatte gemiddelde snelheid van 252 km/u waarschijnlijk tot de snelste circuits op de F1-kalender behoren. De Formule 1 publiceerde onlangs beelden van de vooruitgang van het circuit en die zien er niet echt fraai uit.

Racedirecteur Michael Masi zegt echter vertrouwen erin te hebben dat het circuit op tijd klaar zal zijn voor de race op 5 december.

“Er wordt veel gedaan,” vertelde Masi in Mexico. “Er wordt enorm veel werk verricht momenteel.”

“De FIA en de F1 ontvangen dagelijkse updates over de stand van zaken en er wordt zeer snel vooruitgang geboekt.”

“Ja, er is nog veel te doen, dat valt niet te ontkennen. Ik denk dat iedereen erkent dat er nog veel te doen is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de race zal doorgaan.”

Masi bracht onlangs een bezoek aan het Jeddah circuit en kent de situatie van het circuit zeer goed.

“Ik denk dat er altijd wel een element is om je zorgen over te maken maar ik heb er redelijk wat vertrouwen in.”

“Ik was ook betrokken bij het circuit in Zuid-Korea in 2010, wat het laatste circuit was waarover zo werd gesproken. Ik denk dat er ook over het circuit in India bezorgdheid was en beide races gingen gewoon door zoals gepland. Ik heb er vertrouwen in dat het in Saudi-Arabië ook zo zal zijn.”

De GP van Saudi-Arabië is de voorlaatste race op de F1-kalender en het zou bijzonder jammer zijn dat de race de ontknoping van de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zou verstoren.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022