Formule 1 legt rijders nieuwe gedragsregels op

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de aanloop naar de GP van Emilia-Romagna heeft de Formule 1 nieuwe ‘gedragsregels’ gepubliceerd die opgevolgd dienen te worden.

Niels Wittich en Eduardo Freitas, de twee nieuwe wedstrijdleiders, hebben zogenaamde ‘Driving Standards Guidelines’ opgesteld. De F1-piloten kregen deze ‘gedragsregels’ al in de aanloop naar het F1-seizoen te zien maar nu komen ook de F1-fans deze richtlijnen te weten.

De ‘gedragsregels’ moeten de stewards helpen om consistente beslissingen te nemen, iets waarop de laatste steeds meer kritiek kwam. Door de ‘gedragsregels’ moeten de F1-piloten beter weten wat wel en niet mag.

Er wordt verduidelijkt wat wel en niet mag tijdens het inhalen of ingehaald worden, zowel langs de binnenkant alsook de buitenkant van de bocht. Daarnaast wordt ook nogmaals verduidelijkt dat de teams initiatief moeten nemen bij ‘leaving the track and gaining an advantage’.

Volgens de richtlijnen moet een rijder zelf initiatief nemen om zijn onterecht verkregen voordeel terug te geven maar wanneer de desbetreffende rijder dat niet doet dan moet het team initiatief nemen. Wanneer de stewards alsnog naar het onterecht verkregen voordeel moeten kijken dan dreigt een tijdstraf van vijf seconden of meer.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print