“Formule 1 moet rond de beste wagen draaien, niet rond chaos op de baan”

Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl zijn raceweekends zoals in Turkije aantrekkelijk voor de fans. Tegelijkertijd waarschuwt Seidl ook dat de F1 gewoon rond de snelste wagen draait en er niet al te veel kunstmatige ingrepen in de sport mogen gebeuren.


“Er waren verschillende meningen over die twee richtingen uitgingen,” blikte Andreas Seidl terug op de Turkse GP. “Is het positief of negatief wat we gezien hebben?”

“Iedereen wil uiteraard wagens op de baan zien strijden, iedereen wil inhaalmanoeuvres zien, niemand wil steeds dezelfde wagens vooraan zien.”

“We hebben al enkele keren gezien dat we in de regen of onder tricky omstandigheden opwindende races krijgen waarin veel gebeurt.”

Naar aanleiding daarvan werd al enkele keren geopperd om bijvoorbeeld met een ‘omgekeerde startgrid’ ofzo te werken maar volgens Andreas Seidl moet de Formule 1 ook gewoon om de snelste wagen en rijder blijven draaien zonder allerlei artificiële ingrepen.

“De F1 draait ook, onder normale omstandigheden, rond het ontwerpen van de beste wagen en de wagen die het best presteert,” aldus Seidl.

“Het is ook gewoon normaal dat de beste wagen vooraan in de kwalificatie en race terug te vinden is. Dat maakt allemaal deel uit van het DNA van de Formule 1.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print