“Lewis Hamilton bewijst hoe belangrijk je als rijder in de F1 bent”

Volgens Paddy Lowe, de voormalig technisch directeur bij het Mercedes F1 team, heeft Lewis Hamilton andermaal bewezen hoe belangrijk de rijder in een F1-bolide ook vandaag de dag nog is.


Lewis Hamilton krijgt dikwijls het verwijt dat hij zijn wereldtitels vooral te danken heeft aan de dominante F1-bolides waarmee hij heeft gereden. Paddy Lowe vindt echter dat Hamilton zich daar maar weinig van moet aantrekken.

De voormalig technisch directeur Paddy Lowe is er van overtuigd dat Lewis Hamilton de voorbije jaren bewezen heeft hoe belangrijk zijn bijdrage in de wagen is om in de Formule 1 succes te behalen.

“Het is redelijk duidelijk dat hij het verschil in de wagen maakt,” aldus Low tegenover ‘Motorsport.com’. “Het is niet de volle 100 procent die hij tijdens die individuele race het verschil maakt maar wel een erg hoge in de negentig procent.”

De uitmuntende prestatie van Hamilton tijdens de GP van Turkije komt volgens Paddy Lowe zeker en vast door de uitmuntendheid van Hamilton.

“Ja, het is een goede wagen waarin hij rijdt. Maar als je hem vergelijkt met zijn teamgenoten en je vergelijkt zijn fouten met die van veel andere grote rijders in die race, dan zette hij een perfecte performance neer.”

“Als je zijn volledige carrière tot dusver bekijkt, zijn zeven wereldtitels, dan moet je de bijdrage van de teams uitvlakken in het maken van geweldige wagens.”

“Wanneer je een toprijder hebt zoals Lewis, die gedurende veertien seizoenen meestal in één van de topwagens heeft gereden en zeven wereldtitels veroverde, dan komt dit door zijn manier van rijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print