Formule 1 neemt afscheid van grid girls

Vanaf komend seizoen zal de Formule 1 stoppen met de jarenlange traditie van bevallige dames die een bordje met de startnummers van de rijders omhoog houden op de startgrid.

Op de officiële F1-website staat te lezen dat de F1 de tijd op de grid beschouwt als een feest waar gasten en artiesten een meerwaarde kunnen betekenen voor het spektakel. Op die manier kunnen partners en sponsors hun landen en producten mooi etaleren.

“Vorig jaar hebben we een aantal dingen bekeken waarvan we dachten dat ze voor verbetering vatbaar waren, zodat ze meer in de visie passen die wij voor de sport voor ogen houden,” aldus Sean Bratches, commercieel directeur van de Formule 1.

“Hoewel de grid girls al tientallen jaren deel uitmaken van de F1, vinden wij dat dit gebruik niet in lijn staat met onze merkwaarden en dat het in strijd is met de maatschappelijke normen van tegenwoordig. We geloven niet dat dit gebruik relevant is voor onze fans, jong of oud, overal ter wereld,” besluit Bratches.

Langzaam maar zeker zet nieuwe eigenaar Liberty Media de Formule 1 naar zijn hand. Ze hebben al eerder laten verstaan dat ze de sport grondig willen hervormen op allerlei gebieden, meer beleving voor de fans en meer spanning op het circuit.

De Amerikanen willen van een raceweekend een evenement maken voor het hele gezin, misschien haken er nu al een paar papa’s af na het verdwijnen van de grid girls.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”gridgirl_tororosso_headline_1.jpg”;}
Vanaf komend seizoen zal de Formule 1 stoppen met de jarenlange traditie van bevallige dames die een bordje met de startnummers van de rijders omhoog houden op de startgrid.
Foto: Scuderia Toro Rosso F1 team

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023