Formule 1 organiseert na kritiek van Lewis Hamilton opnieuw een officieel moment tegen racisme

Na onder andere de kritiek van Lewis Hamilton de voorbije weken heeft de Formule 1 besloten om opnieuw een formeel moment tegen racisme in te plannen voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië.


Voorafgaand aan de GP van Oostenrijk, de eerste race van de nieuwe F1-kalender 2020, werd er op de startgrid een officieel moment tegen racisme voorzien. Er was toen echter vooral te doen rond het feit dat niet alle rijders ‘knielden’.

Nadien leek die discussie aan te houden maar wat opviel was vooral dat het moment tegen racisme steeds gehaaster en minder goed in beeld werd gebracht. Dat leidde vooral tot felle kritiek vanwege Lewis Hamilton.

De Formule 1 geeft nu gehoor aan onder andere de Brit zijn kritiek en plant voorafgaand aan de GP van groot-Brittannië opnieuw een formeler moment in tegen racisme.

Wedstrijdleider Michael Masi zal de organisatie van het moment tegen racisme op zich nemen, wat er moet toe leiden dat er meer aandacht zal zijn voor de boodschap dat alle rijders en de Formule 1 als sport tegen racisme zijn en voor meer diversiteit.

Er zal een ‘End Racism’-vlag onthuld worden en de boodschap zal weerklinken dat de Formule 1 en de FIA een moment in acht nemen voor de strijd voor gelijkheid en gelijkwaardigheid voor iedereen.

Lewis Hamilton hoopt dat alle F1-piloten zullen knielen maar het staat de rijders vrij om tijdens dit moment op geheel eigen wijze hun steun aan de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit te uiten. Verschillende rijders gaven echter al aan dat ze opnieuw niet zullen knielen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner