Hulkenberg: “Niet makkelijk om er gezien de omstandigheden de volle 100% uit te halen”

Nico Hulkenberg laat weten dat de dertiende plaats die hij liet optekenen tijdens de kwalificaties niet representatief is voor wat hij zou willen laten zien als vervanger van Sergio Perez.


Het was Nico Hülkenberg die zichzelf de gelukkige mocht noemen om de onfortuinlijke Sergio Perez te vervangen bij Racing Point F1. Na een simulatiesessie op vrijdagochtend werkte de Duitser de vrije oefensessies af en klokte op zaterdag af op een dertiende tijd na de kwalificaties.

“Ik heb het gevoel dat er meer potentieel was en ik heb er niet alles uit kunnen halen, maar gezien de omstandigheden is het ook erg moeilijk,” gaf Hulkenberg toe.

“Ik weet niet of je in die omstandigheden 100% van de wagen kunt verwachten. Het waren kleine verschillen.”

“Q3 was niet ver weg. We speelden met de verschillende bandensoorten, dus dat was ook een beetje lastig om het ritme te bepalen. Het is wat het is voor vandaag.”

Maar misschien slaagt hij er wel in om zijn voordeel te halen uit zijn dertiende startplaats omwille van het feit dat hij de vrije bandenkeuze heeft.

“Dat is altijd een goede mogelijkheid. Ik denk dat sommige van de andere rijders in de top tien, ook zullen beginnen op de hardere band, de medium. Dus het wordt interessant om te zien.”

“Voor mij is er zoveel nieuwe informatie. Elke situatie die ik met de auto probeer is nieuw.”

“Eerste keer kwalificeren, eerste keer lage brandstof, eerste keer hoge brandstof. Ik moet leren, alles laten bezinken en het zo snel mogelijk verwerken, wat niet altijd gemakkelijk is geweest. Maar ik heb er ook van genoten.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023