Formule 1 weigert aanbod van Bahrein om rijders en personeel te laten vaccineren tegen coronavirus

Pfizer
Pfizer

Binnen ongeveer twee weken gaat de F1-test ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen van start in Bahrein. Twee weken later volgt ook de eerste race van het nieuwe F1-seizoen in Bahrein. Bahrein zag daarin een unieke kans om de rijders, teamleden en F1-personeel te vaccineren maar de Formule 1 heeft vriendelijk bedankt voor het aanbod.

“Door het tijdsschema van het Formule 1-evenement dit jaar, inclusief het testen, zullen de meeste deelnemers en medewerkers gedurende een periode van drie weken voorafgaand aan de race in Bahrein zijn,” zo luidde het in een bericht vanuit Bahrein.

“Dit zorgt voor de unieke kans om extra bescherming te bieden aan zij die dit wensen en dit onder de vorm van een vaccin.”

Bahrein bood met andere woorden iedereen die bij het Formule 1-evenement betrokken is aan om het Pfizer-BioNTech vaccin te krijgen. De nieuwe F1-baas Stefano Domenicali had enkele weken geleden echter al laten verstaan dat de Formule 1 gewoon haar beurt zou afwachten en geen voorkeursbehandeling wenst te krijgen (lees artikel).

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023