“Formule 1 zonder Bernie Ecclestone is ondenkbaar”

Red Bull teambaas Christian Horner kan zich de Formule 1 niet voorstellen zonder Bernie Ecclestone.
image
De commerciële baas van de F1 bevindt zich momenteel in het oog van de storm. Ecclestone moet zich voor de rechtbank in München verantwoorden voor omkoperij en aanzetting tot corruptie. De Brit zou in 2005 44 miljoen dollar betaald hebben aan Gerhard Gribkowsky van BayernLB, om de aandelen van de Formule 1 een stuk onder de waarde te verkopen aan CVC Capital. CVC had Ecclestone de garantie geboden dat de Brit kon aanblijven als commerciële baas van de sport.

Hoewel er volop gespeculeerd wordt over een gedwongen vertrek van de 82-jarige Brit, kan Christian Horner zich de F1 niet voorstellen zonder Ecclestone. “Bernie is een unieke persoonlijkheid die de Formule 1 gedurende de laatste 40 à 45 jaar met groot succes geleid heeft. De sport zoals we die vandaag kennen, danken we aan de manier waarop hij de zaken heeft aangepakt. Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn als hij er niet meer bij was.” vertelde Horner aan de Daily Telegraph.

Gisteren werd echter ook bekend dat de Duitse mediagroep Constantin Medien een rechtzaak voorbereidt, omdat de groep door het mislopen van de aandelen naar eigen schatting een schade heeft opgelopen van zo’n 171 miljoen dollar. Een Londense rechtbank besliste al dat Constantin Medien inzage krijgt in honderden documenten die te maken hebben met de verkoop. Ondanks alles mag Ecclestone gewoon op post blijven van CVC Capital. Een beslissing waar Christian Horner volledig achter staat.

“Voor ons is het verschrikkelijk moeilijk om te oordelen over de situatie waarin Ecclestone zich bevindt. Ik ben er echter zeker van dat hij volledig geconcentreerd blijft. Zo lang hij in staat is om de zaak te leiden is hij ongetwijfeld de juiste man op de juiste plaats. Hij geniet trouwens de steun van alle aandeelhouders in de Formule 1.”

Horner ontkende tenslotte nog dat hij zelf een mogelijke opvolger zou kunnen zijn voor Ecclestone. “Absoluut niet! Ik ben volledig gefocust op mijn huidige job. “Bernie is een uitzonderlijk mens. Ik denk, om eerlijk te zijn, niet dat hij zich al bezighoudt met zijn eventuele opvolging, omdat hij te veel bezig is met het hier en nu, want dat is waar de problemen zich bevinden. Ik hoop wel dat hij nog lang doorgaat.” aldus Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print