“Mijn eerste overwinning komt snel dichterbij”

Romain Grosjean heeft er alle vertrouwen in dat het niet meer zo lang zal duren vooraleer hij zijn eerste overwinning mag vieren.
image
Na een turbulent seizoen 2012, en een reeks ups en downs tijdens dit seizoen, worden de resultaten van de Fransman stilaan beter. In Duitsland en Hongarije finishte de Lotus-rijder respectievelijk als derde en als zesde. Op de Hungaroring kon Grosjean echter een stuk hoger geëindigd zijn, als hij geen drive-through had gekregen voor zijn spectaculaire inhaalbeweging op Felipe Massa. Voor het incident met Jenson Button, waarbij de twee elkaar raakten, kreeg Grosjean na de race nog een tijdstraf van twintig seconden. Zijn resultaat bleef echter gelijk.

“In Duitsland en Hongarije hebben we wel bewezen dat we in staat zijn om voorin mee te vechten, en ik denk dat als we dit kunnen volhouden, dat we er goed voor zitten voor de resterende negen Grote Prijzen.” verklaarde Grosjean op de officiële Lotus-website.

De Fransman voelt zich alsmaar beter in de wagen en ziet dit als een positief teken voor de toekomst. “Na onze prestaties van de laatste races geloof ik echt dat mijn eerste overwinning om de hoek loert.” meent Grosjean.

2013 bracht echter al een reeks ups en downs voor Grosjean, dus er was keuze genoeg voor een hoogte- en dieptepunt.

Als hoogtepunt kiest de Fransman in de eerste plaats voor zijn inhaalmanoeuvre op Felipe Massa tijdens de GP van Hongarije, maar vindt echter dat, door de drive-through die hij ervoor kreeg, het niet meer hetzelfde is. Ook de podiumplaats in Duitsland behoort tot de hoogtepunten. “Niet enkel omdat we als team een fantastisch resultaat behaalden, maar vooral omdat we tot op het einde van de race voor de overwinning vochten.” vertelt Grosjean.

Monaco is dan weer een dieptepunt voor de Lotus-rijder. Die keuze is weinig verrassend, aangezien hij in de loop van het weekend betrokken was bij meerdere incidenten. “Het is geen geheim dat Monaco niet mijn beste weekend was. De snelheid was aanwezig, maar om één of andere reden kreeg ik het niet voor elkaar op een moment dat een goed resultaat er zeker in zat. Daar hebben de mensen van het team er trouwens nog één te goed voor, en hopelijk mag dat de champagne van de overwinning zijn.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}