FOTA houdt ermee op te bestaan

De Formula One Teams Association houdt ermee op te bestaan, dat mogen we besluiten uit een mededeling van Oliver Weingarten.
Oliver Weingarten is de secretaris-generaal van de FOTA en hij bevestigde dat de FOTA ermee ophoudt. Onlangs schreven we reeds dat de FOTA op sterven na dood was en aan haar laatste zwanenzang bezig was.

De FOTA werd destijds opgericht om de belangen van de F1-teams te verdedigen ten aanzien van de commerciële machthebbers binnen de Formule 1. De FOTA werd in 2008 en dreigde er in 2009 zelfs even mee om een eigen raceklasse op te richten.

Slechts zeven van de elf teams waren nog lid van de FOTA. Ferrari, Red Bull, Toro Rosso en Sauber maakten reeds geen deel meer uit van de FOTA aangezien ze hun lidmaatschap hadden stopgezet.

Volgens Weingarten zorgden het veranderende politieke en commerciële landschap ervoor dat de teams geen belang meer hebben aan een organisatie zoals de FOTA om hun belangen te verdedigen.

Heel wat insiders, experts en fans zijn echter van mening dat er tussen de F1-teams onderling maar weinig eensgezindheid bestaat. De FOTA was sinds enige tijd dan ook gedoemd om te verdwijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}