Strategy Group verwerpt aanvraag Renault

De F1 Strategy Group heeft geen gehoor gegeven aan de aanvraag die Renault indiende tot uitstel voor motorenbevriezing.
image
Deze namiddag kwam in Londen de Formula One Strategy Group bijeen. Hoofdonderwerp van de vergadering was het voorstel om tijdens de laatste drie races dubbele punten uit te delen in plaats van tijdens de laatste race.

Dit plan, dat afkomstig was van Bernie Ecclestone, kreeg niet van alle leden van de Strategy Group de goedkeuring, waardoor er enkel dubbele punten gelden tijdens de seizoensfinale, die in 2014 in Abu Dhabi plaatsvindt in plaats van op Interlagos. Dat was het oorspronkelijke idee van Bernie Ecclestone.

In laatste instantie kreeg de Strategy Group echter nog een extra punt op de agenda. Renault had immers een aanvraag ingediend bij de FIA om de deadline waarop de motoren worden bevroren voor 2014 met twee tot drie maanden uit te stellen. Renault kent al de hele winter problemen met hun V6-krachtbron, waardoor onder andere viervoudig wereldkampioen Red Bull nog maar weinig aan rijden toekwam in vergelijking met Mercedes en Ferrari.

De Strategy Group veegde deze aanvraag echter meteen van tafel, waardoor vannacht om twaalf uur de motorspecificaties voor het nieuwe seizoen op slot gaan. Enkel via een specifieke regel kan Renault tijdens het seizoen nog toestemming vragen aan de FIA om bepaalde onderdelen te gaan vervangen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}