FOTA pleit opnieuw voor puntensysteem

De FOTA heeft zich nogmaals uitgesproken over een nieuw puntensysteem in de Formule 1
De Formula One Team’s Association (FOTA) heeft vandaag nogmaals benadrukt dat het tegen de invoering van een systeem is waarbij de piloot met de meeste overwinningen in een seizoen ook de wereldkampioen wordt.

Vlak voor het nieuwe Formule 1 seizoen begon, stelde de FIA een nieuw systeem voor gebaseerd op de ideeën van Ecclestone. De wereldkampioen zou niet langer beslist worden op basis van de behaalde punten maar wel op basis van het aantal overwinningen. De reglementswijziging werd echter uitgesteld tot volgend seizoen na hevig protest bij teams, rijders en fans.

De FOTA zelf had eerder ook al een nieuw puntensysteem voorgesteld waarbij de winnaar 12 punten zou krijgen in plaats van 10 zoals dat nu het geval is, maar dat voorstel werd niet verkozen door de FIA. Het is nu nog niet duidelijk welk systeem in 2010 het wereldkampioenschap zal bepalen. Wel is zeker dat de FOTA er alles aan zal doen om een puntensysteem te behouden.

“Het systeem dat wij voorstelden, kwam er op basis van een enquëte bij de fans. Wij blijven dat systeem dus steunen. De mening van de fans is het allerbelangrijkst”, aldus Mclaren teambaas Martin Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023