FOTA protesteert tegen nieuw puntensysteem

De Formula One Teams’s Association (FOTA) verzet zich tegen het nieuwe puntensysteem dat eerder deze week door de FIA WMSC werd ingevoerd.

In dat nieuwe systeem wordt de wereldkampioen bij de rijders niet diegene die de meeste punten heeft gescoord maar wel de piloot met de meeste overwinningen doorheen het seizoen. Slechts bij gelijke stand wordt er naar de punten gekeken. De posities twee tot twintig zouden dan evenveens nog door punten worden bepaald.

Na de bekendmaking eerder deze week ontstond er een heel wat protest bij de fans maar ook bij de piloten. Nu is het dus de FOTA dat protesteert. Volgens de teams is de reglementswijziging niet geldig en kan het nieuwe systeem niet gebruikt worden in 2009.

“De FIA is te laat om nog veranderingen af te dwingen voor het seizoen 2009 zonder dat de deelnemers unaniem toestemmen”, aldus een persmededeling van de FOTA.

Het protest van de teams zat er aan te komen. De FOTA zelf stelde een paar weken geleden nog een ander puntensysteem voor waarbij de eerste plaats twaalf punten zou opleveren, de tweede negen en de derde zeven maar de FIA koos uiteindelijk voor het voorstel van Bernie Ecclestone.

Het is nu wachten op de reactie van de FIA.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023