Frank Williams bezorgd over kalender met 20 races

Steeds meer races op de kalender, de discussie vindt reeds geruime tijd plaats. Bernie Ecclestone wil meer races op de kalender zodat de formule 1 nog meer visibiliteit krijgt en er nog meer inkomsten zijn.

Ecclestone staat met zijn standpunt lijnrecht tegenover dat van d eteams. Zij beweren immers dat Ecclestone met al het geld gaat lopen terwijl zij meer kosten hebben en er een hogere werkdruk is. Bernie vindt echter dat door de hogere visibiliteit, sponsor meer zullen willen geven om op de wagens te kunnen staan, waardoor de inkomsten ook voor de teams zullen stijgen.

Frank Williams is echter één van de mensen die niet uitkijkt naar een kalender met 20 races. Williams ziet er enkele gevaren in en vindt dan ook dat er meer nadelen aan verbonden zijn dan voordelen.

"We hebben allemaal reeds personeel verloren. Wie kan er weerstaan aan de enorme werkdruk en stress door de ellenlange kalenders," aldus Frank Williams.

Één van de pistes die geopperd wordt is om het anatal testdagen te beperken maar Frank Williams is daar geen voorstander van.

"Net zoals een nieuw vliegtuig gecontroleerd moet worden op veiligheid, zo moeten wij ook onze bolides controleren. Het is dan ook logisch dat minder testen zal leiden tot meer ongevallen."