Franz Tost: “Deze fantastische Japanse racepiloot rijdt vroeg of laat voor ons F1-team”

AlphaTauri F1-teambaas Franz Tost is er van overtuigd dat Honda-protégé Yuki Tsunoda vroeg of laat een racezitje in de Formule 1 zal krijgen en dan ook nog eens waarschijnlijk bij zijn team.

Yuki Tsunoda finishte vorig jaar als negende in het Formule 3-kampioenschap en dit jaar komt het veelbelovende Japanse racetalent uit in de Formule 2. Ook daarin behaalde de Japanner al de nodige successen want op het circuit van Silverstone won hij een sprintrace en daarnaast finishte hij al twee keer op het podium.

Tsunonda is met andere woorden bezig aan een sterk seizoen en gezien het feit dat hij momenteel vierde staat in het kampioenschap moet hij zeker niet onderdoen voor gekende namen zoals Mick Schumacher. Als Honda-protégé lijkt het nu al vast te staan dat hij in de toekomst bij AlphaTauri zal debuteren in de Formule 1.

Ook AlphaTauri-teambaas Franz Tost is er van overtuigd dat Tsunonda zal doorstoten naar de Formule 1 en dat bij voorkeur bij AlphaTauri dat in het verleden al vaak een door Red Bull geruggesteunde rijder zijn F1-debuut liet maken.

“Eerst en vooral steunen Red Bull en Honda Tsunonda omdat hij een geweldige rijder is,” aldus Tost volgens ‘Motorsport.com’.

“Hij is een zeer getalenteerd rijder, hij heeft zoveel kwaliteiten die hij vorig jaar in de Formule 3 getoond heeft en die hij ook dit jaar opnieuw toont.”

De AlphaTauri-teambaas was vooral onder de indruk van Tsunonda zijn prestatie tijdens een regenrace in Oostenrijk.

“Ik herinner me nog de race in Oostenrijk waarin hij op een natte baan racete. Hij reed aan de leiding van de race maar door een probleem met de radio werd hij te laat binnengeroepen voor zijn pitstop, desondanks finishte hij nog als tweede. In Silverstone won hij vervolgens de race.”

“Hij wordt nog steeds beter, hij krijgt steeds meer en meer ervaring en ik verwacht hem vroeg of laat bij AlphaTauri uiteraard.”

De laatste Japanner die deelnam aan de F1-race was Kamui Kobayashi die in 2014 tijdens zijn laatste race moest opgeven en samen met het Caterham F1 team geen enkel wk-punt wist te behalen