Steun voor Sebastian Vettel: “Charles Leclerc moet die vier wereldtitels nog zien te behalen”

Sebastian Vettel bevindt zich in een erg moeilijke positie binnen Ferrari. De Duitser presteert in vergelijking met Leclerc ondermaats en verlaat eind dit seizoen Ferrari. De Duitser krijgt niet alleen kritiek, maar kan ook op steun rekenen.


Wat brengt de toekomst voor Sebastian Vettel? Het is een vraag die de F1-wereld al geruime tijd bezig houdt. Vettel wordt al geruime tijd aan een mogelijke overstap naar Racing Point gelinkt, maar even goed kan een definitief F1-afscheid volgen.

Vettel zelf kreeg de voorbije weken heel wat kritiek te verwerken. De relatie met Ferrari is duidelijk verzuurd en tegelijkertijd waren er ondermaatse prestaties. In Spanje toonde Vettel nog eens wat hij kon.

Ondanks uitdagende omstandigheden, versleten banden en een minder competitieve wagen slaagde Vettel erin als zevende over de finish te rijden. Maar wat brengt de toekomst?

“Naar Red Bull Racing of Mercedes? Dat gaat niet werken, behalve in een zeer speciale situatie. Welk team kan er verder nog winnen?” vertelt Gerhard Berger, die bij Toro Rosso samenwerkte met Vettel, tegenover ‘Sky Germany’.

“Momenteel zou je kunnen zeggen Racing point, maar zijn ze echt zo goed dat ze volgend seizoen gaan kunnen vechten met Red Bull en Mercedes? Daar heb ik mijn twijfels over.”

Volgens Berger zal veel afhangen van hoe Vettel zijn eigen toekomst ziet, wat hij nog eventueel wil bereiken.

“De grote vraag is uiteraard hoe Vettel naar zijn eigen toekomst kijkt? Wil hij in de aanval gaan en wil hij het opnieuw proberen? De enigste raad die ik hem kan geven is om een wagen te kiezen waarmee hij op zijn minst races kan winnen. Die mogelijkheid zie ik momenteel echter niet voor hem.”

Berger sprak tenslotte nog zijn steun uit voor Vettel, die zich bij Ferrari in een moeilijke situatie bevindt en al meermaals zijn frustraties over de boordradio uitte.

“Hij moet er met zijn borst vooruit lopen. Hij heeft immers vier wereldtitels op zak, die moet Charles Leclerc maar eerst eens zien te behalen,” aldus Berger.

“Iedereen weet dat Seb niet vergeten is hoe hij moet rijden en dat er iets grondig mis is als Leclerc iedere keer een seconde sneller is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print