Franz Tost: “Het is tijd om afscheid te nemen, dit is het juiste moment”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sinds hij eind 2005 werd aangesteld als teambaas van Toro Rosso, het voormalige Minardi, is Franz Tost één van de langst zittende teambazen ooit in de Formule 1. Maar ook Tost zal eind dit seizoen het voor bekeken houden bij AlphaTauri, iets waarnaar hij naar eigen zeggen om zijn functie over te dragen aan Laurent mekies.

Mekies is momenteel nog aan de slag bij Ferrari maar volgens Tost zal dat geen probleem vormen. Tost meent ook dat AlphaTauri in Mekies een geschikte opvolger voor hem heeft gevonden. Tost zelf heeft naar verluidt geen spijt dat hij zijn functie van teambaas zal neerleggen.

“Het is tijd om te vertrekken,” aldus Tost vorige week in Miami. “Ik denk dat dit het moment is waarop ik het zal overgeven aan andere mensen die het veel beter dan mij zullen doen.”

Dat Franz Tost terugtreed als teambaas kadert in een bredere herschikking van de managementstructuur bij AlphaTauri. Naast Mekies is ook Peter Bayer van de FIA aangesteld als nieuwe CEO.

“Dit is de juiste manier om het te doen. Ik kijk er enorm naar uit dat Peter Bayer en Laurent Mekies de leiding van het team op zich zullen nemen.”