Flavio Briatore onthult waarom hij Fernando Alonso pushte om naar Aston Martin te gaan

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Als manager van Fernando Alonso raadde Flavio Briatore zijn poulain aan om eventueel een overstap van Alpine naar Aston Martin te maken. Toen die overstap werd aangekondigd weerklonk er hoongelach en kwamen er felle reacties maar tijdens de eerste race van dit seizoen bewees Alonso zijn criticasters hun ongelijk.

Vlak voor aanvang van de zomerpauze vorig jaar was Alonso in onderhandeling voor een nieuw contract. Iedereen verwachtte toen een contractverlenging bij Alpine maar het werd uiteindelijk een sensationele overstap naar Aston Martin. Alonso liet verstaan dat de contractbesprekingen met Alpine maar bleven aanslepen.

Die onderhandelingen stonden in schril contrast met de contractbesprekingen met Aston Martin die naar verluidt op enkele dagen afgerond waren. Er volgde een meerjarige overeenkomst met Aston Martin en volgens Alonso was het Flavio Briatore die een kans zag bij Aston Martin.

“Hij is de verrassing van het kampioenschap dit jaar,” aldus Briatore tegenover de Italiaanse krant ‘Il Riformista’ over Fernando Alonso die momenteel als ‘best of the rest’ derde in het kampioenschap staat. “Aston Martin is een team dat tot vorig jaar niet competitief was. Vervolgens pikten ze twee personeelsleden weg bij Red Bull en Mercedes en investeerden ze enorm in technologie en in hun nieuwe fabriek.”

“Omwille van deze redenen pushte ik Fernando om naar Aston Martin te gaan, dat nu na vijf races tweede in het kampioenschap staat.”

Volgens Briatore zullen Alonso en Aston Martin dit jaar niet voor de wereldtitel kunnen strijden maar dat is wel wat Aston Martin uiteindelijk wil bereiken.

“Tenzij er iets onverwacht gebeurt is de wereldtitel al beslist,” vertelt Briatore. “Sommige circuits, zoals Monaco, kunnen echter steeds voor een grote verrassing zorgen.”