Ligt de toekomst van Yuki Tsunoda bij Red Bull?: “Hij is er nu nog niet klaar voor”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft de Japanner Yuki Tsunoda nog minstens een jaar nodig om zich beter voor te bereiden op een eventuele overstap naar zusterteam Red Bull.

Vorig jaar stond Yuki Tsunoda in de schaduw van goede vriend en voormalig teamgenoot Pierre Gasly. 2022 was dan ook een moeilijk seizoen voor Tsunoda en AlphaTauri maar ook dit seizoen verloopt zeker en vast niet van een leien dak. Tsunoda behaalde nog maar twee wk-punten maar daarmee is hij wel de enige rijder die dit seizoen al voor AlphaTauri punten wist te behalen.

Iedereen keek uit naar hoe Yuki Tsunoda als nieuwe ‘leider’ binnen het AlphaTauri team zou gaan presteren. Tot dusver doet hij het een heel stuk beter dan zijn nieuwe teamgenoot Nyck de Vries, die vooral veel kritiek te verwerken kreeg. Toch zijn er nog heel wat werkpuntjes voor de Japanner, dat beseft ook teambaas Franz Tost.

“Yuki heeft geen nood aan mooie woorden,” aldus Tost. “Hij is snel. Hij heeft het de voorbije twee jaar geweldig gedaan en als hij op deze manier verder doet, dat hij race na race blijft verbeteren, wanneer hij zijn performance toont, dan zal Red Bull het erover hebben en ik denk dat hij mooi op weg is, we zullen zien. Maar hij heeft zeker nog een jaar nodig, absoluut.”