Lewis Hamilton: “Ik moet de mensen niet overtuigen om naar de F1 te kijken”

Formel 1 - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, Großer Preis von Miami 2023. Lewis Hamilton 

Formula One - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, 2023 Miami GP. Lewis Hamilton
Formel 1 - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, Großer Preis von Miami 2023. Lewis Hamilton Formula One - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, 2023 Miami GP. Lewis Hamilton

Volgens zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is de kritiek dat de Formule 1 momenteel saai is onterecht. Tegelijkertijd vindt Hamilton het ook niet zijn taak om mensen ervan te overtuigen dat ze naar de Formule 1 moeten kijken.

Vorig jaar werd een nieuwe generatie F1-bolides geïntroduceerd waarmee het ook volgens de F1-piloten makkelijker was om een andere wagen te volgen en ook vlotter inhalen.

Tijdens het tweede seizoen met de nieuwe generatie wagens valt er een ander verhaal te horen. Enkele reglementswijzigingen, alsook het aanpassen van DRS-zones, heeft ervoor gezorgd dat het moeilijker is om in te halen. Daarnaast weerklinkt ook steeds meer de kritiek dat de Formule 1 ‘saai’ is. Onterecht volgens Hamilton.

“Het is echter niet aan mij om de mensen te overtuigen naar de F1 te kijken,” aldus Hamilton. “We moeten het echter beter doen als sport. Ik bedoel, ik kijk niet naar de sport, ik vind het echter ook niet saai.”

“Iedere dag vind ik het uitdagend, ik probeer opnieuw naar voor te geraken, vanuit mijn perspectief is het zeker en vast niet saai.”

“Maar als racefan kan ik begrijpen dat er niet zoveel strijd is zoals in de NFL en NBA momenteel. Dat is echter niet aan mij om te verwezenlijken.”

“We moeten het als sport beter doen, we hebben al geprobeerd om de teams dichter bij elkaar te brengen, maar het lijkt nooit te werken.”

“Het enige dat ik kan zeggen is dat we erg hard werken om alles dichter bij elkaar te brengen en de fans opwindende races te bezorgen.”