Helmut Marko reageert op geruchten over mogelijke vervanging Nyck de Vries: “Hij heeft een gele kaart gekregen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost zijn er nog geen concrete plannen om Nyck de Vries te vervangen als rijder. Volgens Tost beseft de Nederlander echter wel dat hij zijn niveau moet verhogen en zijn prestaties moet verbeteren.

Nadat Ricciardo een stoeltje ging passen in de AlphaTauri-fabriek in Faenza ontstonden er speculaties dat Daniel Ricciardo eventueel Nyck de Vries bij AlphaTauri zou vervangen. Volgens Tost is daar niets van aan en wordt er momenteel niet naar Ricciardo gekeken als eventuele vervanger voor Nyck de Vries.

“Er zal de komende races niets gebeuren,” aldus Marko tegenover ‘F1 Insider’. “We hebben met Nyck de Vries gesproken en hij is het er mee eens dat zijn performance moet zien te verbeteren. Het verschil met teamgenoot Yuki Tsunoda, die het geweldig doet, is te groot. Om het in voetbaltermen te zeggen: Nyck heeft een gele kaart gekregen maar nog geen rode. Als hij zich verbetert dan zal er geen probleem zijn.”

Mocht Nyck de Vries vervangen worden dan zal er volgens Tost naar het jong racetalent in de Formule 2 gekeken worden.

“In het ergste scenario kunnen we terugvallen op een groep jonge talentvolle rijders. We praten dan over Liam Lawson en Ayumu Iwaso, niet over Ricciardo,” aldus Tost, die ook Mick Schumacher niet in overweging neemt.

“Hij is een Mercedes-rijder en maakt geen deel uit van onze plannen. Toto Wolff draagt zorg voor hem.”