Max Verstappen: “Huidige F1-bolides nemen een deel van de magie van de Formule 1 weg”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Verschillende rijders hebben al de vraag gesteld of de huidige generatie F1-bolides zullen zorgen voor meer spanning op de baan maar Max Verstappen stelt nog een ander probleem aan de kaak. 

We zijn ondertussen vijf races ver in het seizoen en vier daarvan waren stratencircuits. Max Verstappen vindt dat de huidige generatie F1-bolides moeilijk te besturen zijn over de kerbstones vanwege de stijve ophanging. 

“Ze zijn wel wat stabieler als je een andere wagen volgt. Bij de vorige generatie wagens kon je zowel bij hoge als lage snelheid enorm last krijgen van over- of onderstuur,” aldus Verstappen. “Wanneer je nu downforce verliest resulteert dat meestal in een beetje over- of onderstuur, maar niets drastisch.”

“Dat vind ik een verbetering maar de stijfheid van de auto’s en hoe je ze moet besturen neemt een beetje van de magie weg. Zeker op een stratencircuit, waar je hier of daar al eens een kerbstone meeneemt.”

“Dat is waarschijnlijk een beetje moeilijk in Baku, maar ook in Singapore bijvoorbeeld, dat maakt het echt moeilijk.”

Verstappen vindt ook dat de oudere F1-bolides wendbaarder waren vanwege het feit dat ze een stuk lichter waren. Sinds 2010 is het gewicht van de F1-bolides immers gestegen van 620 kilogram naar 798 kilogram.

“Ik denk dat we in het algemeen moeten proberen weg te komen van, maar dat is heel moeilijk, alleen maar gewichtstoename. Als je weer in een oude F1-bolide stapt, voel je zeker het verschil in hoe wendbaar een oude F1-bolide was.”

“Maar dat is zoals begin 2010. Daarvoor waren ze nog lichter, toch? Dus ik weet niet hoe we dat kunnen oplossen.”

“Ook de grotere wielen, die zijn ook een stuk zwaarder. Dus dat gaat voor mij de verkeerde kant op. Maar ik weet niet wat we eraan kunnen doen om het om te draaien.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print