McLaren-rijders zullen nog enige tijd moeten wachten op belangrijke upgrades

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris en teamgenoot Oscar Piastri finishten de GP van Miami op een teleurstellende 17de en 19de plaats. Hoop op snel beterschap is er echter niet want op belangrijke upgrades is het nog enige tijd wachten.

Tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan introduceerde McLaren een nieuwe vloer en dat leidde in de straten van Baku tot duidelijk betere resultaten. Toch wordt gevreesd dat het een éénmalige heropleving was die mogelijks eigen was aan de karakteristieken van het circuit. In Miami presteerde McLaren immers erg ondermaats.

De hoop wordt gekoesterd dat Baku wel degelijk een stap vooruit was en dat Miami misschien het buitenbeentje was dat niet bij de wagen van McLaren paste. In het omgekeerde scenario zitten Norris en Piastri met een groot probleem want op belangrijke updates is het nog even wachten. In afwachting daarvan moeten ze het stellen met kleine updates, zoals bijvoorbeeld in Imola.

“Het volgende groot pakket aan updates zal voorafgaand aan de zomerpauze geïntroduceerd worden,” aldus Andrea Stella. “We plannen heel wat updates tussen de GP van Canada en de GP van Groot-Brittannië.”

“We zullen Oostenrijk zeker en vast vermijden voor nieuwe updates omdat daar een sprint shootout en sprintrace plaatsvindt. Gezien de hoeveelheid aan updates hebben we er niet voldoende vertrouwen in om ze naar een raceweekend mee te brengen dat gelijkaardig is aan dat van Baku.”