“Geruchten over Daniel Ricciardo als mogelijke vervanger voor Nyck de Vries mogen naar de prullenmand”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De geruchten dat Daniel Ricciardo in beeld zou zijn als vervanger van Nyck de Vries blijken uit de lucht gegrepen.

Voor de GP van Miami ging Daniel Ricciardo langs bij AlphaTauri om een zitje te passen en dat was uiteraard voer voor speculatie omdat Nyck de Vries een moeilijke start kende bij de formatie uit Faenza. Volgens ESPN hebben er geen gesprekken plaatsgevonden met AlphaTauri en zijn de geruchten uit de lucht gegrepen.

De reden waarom Ricciardo voorafgaand aan de GP van Miami in Faenza langsging voor een stoeltje was dat de Australiër in Florida dienst deed als eerste reserverijder bij Red Bull omdat Liam Lawson, die normaal die honneurs waarneemt, niet ter plaatse was.  Een andere reden waarom Ricciardo in Italië was, was het huwelijk van Chloe Stroll. De zus van Lance Stroll trouwde er namelijk met Scotty James, een Australische snowboarder en vriend van Ricciardo. 

De kans is dus klein dat we Ricciardo in 2023 nog mogen begroeten op de startgrid en hij zal zich dus moeten concentreren op 2024. Het wordt echter niet makkelijk om een zitje te vinden dat strookt met de ambities van de 33-jarige Australiër. Na de GP van Groot-Brittannië mag hij alvast de RB19 al eens aan de tand voelen in een test voor Pirelli.   

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print