George Russell doet opvallende uitspraak over inkorten DRS-zones

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-rijder George Russell zijn al de rijders het erover eens dat de DRS-zones beter wat te lang dan te kort kunnen zijn.

De voorbije weken is er veel te doen rond het inkorten van de DRS-zone op verschillende circuits. In Baku leidde dat tot veel minder inhaalmanoeuvres en meteen kwam er dan ook kritiek op de maatregel. Ook in Miami werd de DRS-zone ingekort en ook die race was volgeNs veel fans te saai.

De F1-piloten hebben eveneens hun mening en visie over het inkorten van de DRS-zones. Volgens George Russell, voorzitter van de GDPA, houden de F1-piloten er opvallend genoeg een eensgezinde mening op na.

“Ik heb respect voor de visie van de FIA maar misschien is het niet zo eenvoudig al gewoon van de ene op de andere dag wat veranderen, er zijn andere aspecten die je mee in overweging moet nemen,” vertelt Russell. “Ik denk dat het inkorten van de DRS-zone met 75 meter in Miami ongeveer overeenkomt met drie of vier meter, wat een wagenlengte is. Dat kan het verschil betekenen tussen inhalen of niet.”

“Al de twintig rijders kwamen tot dezelfde conclusie en we zouden liever hebben dat het iets te eenvoudig in plaats van iets te moeilijk zou zijn om in te halen met DRS.”

“Iets te eenvoudig inhalen zorgt voor een race die meer opwindend is, iets te moeilijk zorgt vaak voor een saaie race en je kan op dat vlak dan ook beter op veilig spelen.”