Geruchten nemen toe: Daniel Ricciardo als vervanger voor Nyck de Vries?

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

De teleurstellende resultaten van Nyck de Vries tot dusver dit seizoen leiden tot speculaties over de Nederlander zijn toekomst in de Formule 1. Volgens de laatste berichten zou AlphaTauri overwegen om Nyck de Vries te vervangen door Daniel Ricciardo die momenteel reserverijder is bij Red Bull.

Onlangs raakte bekend dat Daniel Ricciardo binnenkort achter het stuur mag kruipen van de Red Bull RB19 voor een bandentest van Pirelli op het circuit van Silverstone. Die test zal in juli plaatsvinden maar de Australiër mag misschien eerder dan verwacht ook opnieuw racen met een F1-bolide.

Ricciardo bezocht onlangs de AlphaTauri-fabriek in het Italiaanse Faenza en dat leidt tot speculaties dat Ricciardo mogelijk Nyck de Vries zal gaan vervangen indien de Nederlander ook de komende races ondermaats blijft presteren. Ricciardo zou in Faenza een stoeltje gepast hebben.

Nyck de Vries maakte vorig jaar een indrukwekkende inhaalbeurt bij Williams en dankte vervolgens daaraan zijn racezitje bij AlphaTauri dit seizoen. Maar een goede indruk maakte Nyck de Vries nog niet dit seizoen. De resultaten zijn ontgoochelend en Nyck de Vries crashte ook al meermaals.

Vorige maand verdedigde AlphaTauri-teambaas Franz Tost hem nog maar hoe lang Tost hem nog zal kunnen beschermen is nog maar de vraag. Daarnaast zal ook Tost zelf in de nabije toekomst zijn functie als teambaas neerleggen. Daniel Ricciardo op zijn beurt zou ongetwijfeld maar al te graag in de AlphaTauri F1-bolide stappen.

Veel zal echter afhangen of Nyck de Vries tijdens de triple-header Imola-Monaco-Barcelona beter zal presteren. Zo niet dan dreigt een vroegtijdige F1-exit voor de Nederlander …