Aston Martin: “We willen snel beginnen met onze F1-bolide voor 2024”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na de erg sterke start tijdens het F1-seizoen 2023 wil men bij Aston Martin die goede performance uiteraard doortrekken. Tegelijkertijd willen ze echter zo snel mogelijk ook de focus leggen op de wagen voor 2024.

Met vier podiumplaatsen tijdens de eerste vijf races zijn Fernando Alonso en Aston Martin bijzonder sterk aan het seizoen begonnen. Met 75 punten staat Fernando Alonso momenteel derde in de wk-tussenstand terwijl Aston Martin bij de constructeurs tweede staat.

Volgens technisch directeur Dan Fallows wordt er bij Aston Martin bekeken hoe zo snel mogelijk de focus op de ontwikkeling van de F1-bolide voor 2024 kan gelegd worden.

“We willen de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar zo snel mogelijk starten,” aldus Fallows. “Het is voor ons vooral belangrijk om dat niet ten koste te laten gaan van de wagen van dit seizoen.”

“Onvermijdbaar zal het een evolutie van de wagen van dit jaar zijn. Dus alles wat we aan data verzamelen alsook de updates voor de wagen van dit jaar zullen nuttig zijn. Maar ja, we gaan er zo snel mogelijk aan beginnen.”

En dat zal waarschijnlijk zijn wanneer de nieuwe fabriek van Aston Martin deze maand volledig in gebruik is genomen. Fallows liet alvast weten dat “de ontwikkeling van de wagen niet minder agressief zal zijn dan de wagen van dit seizoen.”

Bij Aston Martin willen ze in 2024 dan ook duidelijk nog eens een grote stap vooruit zetten om vervolgens het uiteindelijk doel te bereiken: strijden voor de wereldtitel.