Charles Leclerc onthult zwak punt Ferrari F1-bolide: “Dat geeft veel problemen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc presteer de Ferrari SF-23 bijzonder inconsistent en dan in het bijzonder wanneer er rugwind is. De Ferrari SF-23 is dan veel nerveuzer van de wagens van de concurrentie.

“We weten dat we een zwak punt hebben op het vlak van rugwind,” legt Leclerc figuurlijk de vinger op de wonde. “Wanneer we een rugwind hebben dan ondervinden we meer problemen dan de andere wagens, maar ik wil dat de wagen erg tricky is om mee te rijden want ik weet dat dit de manier is waarop je met deze wagens rijdt.”

“De wagen is dit jaar veel gevoeliger voor de wind en we ondervinden erg veel problemen op dat vlak.”

“Ook de consistentie is niet goed. Soms hebben we het gevoel dat we een stap vooruit hebben gezet maar vervolgens zijn er zeer specifieke omstandigheden en is het bijvoorbeeld veel warmer dan tijdens andere races. We bevinden ons met de banden dan plots helemaal niet in het beoogde temperatuurvenster.”

“Imola zal erg verschillend zijn met volledig andere weersomstandigheden en we zullen nieuwe onderdelen op de wagen hebben die ons hopelijk zullen helpen om in de juiste richting te gaan. We werken aan de consistentie en hopelijk zullen we daar de eerste vooruitgang zien.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print