“Red Bull kan dit seizoen tijdens iedere race een 1-2 behalen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Sky Sports-analist Martin Brundle is Red Bull dit seizoen zo goed dat het tijdens iedere race waaraan het aan de start verschijnt een dubbeloverwinning kan behalen.

Red Bull slaagde er dit seizoen tot dusver in om al de races te winnen. Tijdens vier van de vijf overwinningen behaalde Red Bull zelfs een dubbeloverwinning. Ook wanneer één van beide rijders meer naar achter op de startgrid moet vertrekken ‘vliegen’ ze de concurrentie voorbij. Vooral met DRS geactiveerd krijgt de RB19 ‘vleugels’ en zijn ze tot 30 km/u sneller dan de andere F1-bolides.

Martin Brundle vermoedt dat het voor de concurrentie moeilijk zal worden om het voordeel dat Red Bull heeft te evenaren en daarom is hij ervan overtuigd dat Red Bull tijdens ieder raceweekend een dubbeloverwinning kan behalen.

“Het is erg jammer dat Red Bull een inbreuk deed op het budgetplafond want het is nu veel te gemakkelijk om te minimaliseren wat ze nu bereiken,” schreef Brundle na de GP van Miami in zijn column voor ‘Sky Sports’. “Ze zijn dominant en het is aan de andere teams en rijders om beter te doen.”

“Met DRS geactiveerd behaalt Red Bull een veel hogere topsnelheid dan de andere negen teams. Zoveel zelfs dat ik denk dat Red Bull, behoudens externe factoren, overal waar ze starten een 1-2 kunnen behalen.”