Franz Tost: “Het was meteen duidelijk dat Sebastian Vettel een echt grote rijder zou worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Eind dit seizoen neemt Sebastian Vettel afscheid van de Formule 1. Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost was altijd al duidelijk dat Vettel een echt grote rijder zou worden.

In 2007 debuteerde Sebastian Vettel als invaller bij het BMW Sauber F1 team maar enkele races later werd hij bij Scuderia Toro Rosso benoemd tot racepiloot. Het daarop volgende seizoen won hij in Italië op spectaculaire wijze zijn eerste F1-race. Franz Tost was toen zijn teambaas en volgens Tost was toen al duidelijk dat Vettel een geweldige rijder was.

“Toen hij naar ons kwam bracht hij nieuw bloed, nieuwe ideeën, hij was erg veeleisend en stelde heel wat vragen,” vertelde Tost eerder deze week tegenover de officiële F1-website. “De vragen die hij stelde waren erg goed voor een rijder van zijn jonge leeftijd.”

“Hij was 100 procent toegewijd aan de Formule 1. Hij besteedde aandacht aan details, wat zeer belangrijk is, hij was altijd goedgezind, ook al hadden we in het begin problemen met onze wagen.”

“Hij pushte het team echter vooruit, als resultaat daarvan won hij samen met Scuderia Toro Rosso de race in Monza.”

“Het was zijn eerste F1-overwinning, het was de eerste overwinning voor Scuderia Toro Rosso. Op basis van de manier waarop hij werkte was het voor mij duidelijk dat hij een echt grote rijder zou worden. Hij won vier wereldtitels!”

“Ik was ervan overtuigd dat hij wereldkampioen in de Formule 1 kon worden, op voorwaarde dat hij op het juiste moment bij het juiste team zou rijden. Dat was het geval met Red Bull RacinG.”

“Vervolgens was hij later ook met Ferrari erg succesvol, hij won ook voor Scuderia Ferrari heel wat races.”

Volgens Tost zal de Formule 1 Sebastian Vettel missen, ook al kon hij de voorbije seizoenen niet meer helemaal vooraan meestrijden.

“We zullen hem missen,” aldus Tost. “Ik persoonlijk, omdat we elkaar regelmatig ontmoet hebben en omdat hij een fantastisch karakter heeft. Hij is altijd erg open, hij is zeer eenvoudig maar ook zeer succesvol.”

“Ik wens hem en zijn familie het allerbeste voor de toekomst.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print