“Sensationeel snelle Ralf Schumacher had verschillende F1-titels kunnen behalen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Alpha Tauri-teambaas Franz Tost heeft laten weten dat een paar slechte carrièrekeuzes hebben voorkomen dat Ralf Schumacher ooit verschillende F1-titels heeft kunnen pakken. 

Ralf Schumacher maakte zijn debuut in de Formule 1 in 1997 nadat hij al verscheidene successen had geboekt in de Europese opstapklassen en bovendien ook het Japanse Formule Nippon op zijn naam had geschreven. Huidig Alpha Tauri-teambaas Franz Tost volgde Schumacher destijds tot in Japan en was danig onder de indruk.

“Ralf was sensationeel snel, ongelooflijk getalenteerd,” aldus Tost tegenover ‘F1Insider.’ “Hij leerde heel snel en voerde alles heel snel uit.

“Het hoogtepunt aan het begin van zijn carrière was het winnen van de Japanse Formule Nippon. Het was een kampioenschap van extreem hoge kwaliteit en bijna onmogelijk voor een Europeaan om te winnen.”

“Ik ging met Ralf naar Japan, maar hij hield niet echt van het leven daar. Omdat zijn contract eigenlijk voor twee jaar was opgesteld zei ik tegen hem ‘win het kampioenschap in het eerste jaar, dan kun je de tijd in Japan inkorten’. En dat is wat hij gedaan heeft.”

Daarna volgde Tost hem in het vervolg van zijn carrière en kwam hij terecht bij BMW Williams waar hij dan ook zes GP’s zou winnen. Hij stond daar zijn mannetje tegen sterke teamgenoten zoals Jenson Button en Juan Pablo Montoya maar uiteindelijk koos hij voor een lucratieve deal met Toyota die weinig succesvol bleek te zijn.

Net zoals Schumacher was ook Montoya een kandidaat-wereldkampioen toen hij in de F1 begon.

“Net als Ralf, was Juan extreem getalenteerd, extreem snel,” zei Tost over de tweevoudig Indy 500 winnaar.

“Maar wat Montoya, net als alle anderen, miste in vergelijking met Michael was die totale focus op de Formule 1. Voor Michael was er alleen Formule 1, niets anders.”

“Zelfs Ralf was gemakkelijk afgeleid in dit opzicht. Op het gebied van puur talent had Montoya gemakkelijk een titel kunnen winnen.”

“Maar talent alleen is niet genoeg om titels te winnen in de Formule 1. Je moet de nodige discipline hebben om je talent goed te gebruiken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print