Lewis Hamilton: “We moeten veel meer doen om de vrouwen uit de W Series te steunen”

W Series
W Series

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft publiekelijk opgeroepen om de W Series, de raceklasse met alleen maar vrouwen, meer te ondersteunen. Volgens Hamilton kan er veel meer gedaan worden om vrouwelijk racetalent te steunen.

Volgens Hamilton wordt er te weinig gedaan om de vrouwen hogerop te krijgen in de autosport. Een mooi voorbeeld daarvan is Jamie Chadwick die op weg lijkt naar een derde titel op rij in de W Series maar geen stap vooruit lijkt te geraken op het vlak van een zitje in de Formule 3.

Hamilton bracht tijdens het raceweekend in Hongarije een bezoek aan de paddock van de W Series om er in gesprek te gaan met de pilotes die racen in de W Series.

“Ik volg de W Series heel het jaar en dat al gedurende enkele jaren, ik wou naar daar gaan om de erg jonge en inspirerende vrouwen van de raceklasse te zien,” aldus Hamilton nadat hij in Hongarije een bezoek aan de paddock van de W Series had gebracht. “Tussen de sessies door heb ik hun races gezien, ook nu in Hongarije.”

Volgens Hamilton moet er meer gedaan worden om het vrouwelijk racetalent uit de W Series hogerop te krijgen.

“Ik vind het voor hen allemaal geweldig dat we de W Series hebben maar als sport moeten we meer doen om jonge meisjes in de autosport te krijgen en wanneer deze vrouwen vanuit de W Series geen vooruitgang boeken.”

“We zijn nu drie jaar verder, we moeten aan iets concreet werken. Wanneer je dat wint dat je naar de F2 of iets anders kan gaan. We kunnen veel meer doen om deze vrouwen te ondersteunen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print