Frederic Vasseur begrijpt de frustraties van Charles Leclerc: “Als hij in deze omstandigheden niet gefrustreerd was dan zou ik me zorgen maken”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Fred Vasseur laat weten in welke mate de power unit van Charles Leclerc beschadigd is na de GP van Canada afgelopen weekend.

De Fransman vertelt ook dat hij bezorgd zou zijn als Charles Leclerc helemaal niet gefrustreerd zou geweest zijn in Canada en dat hij ook perfect begrijpt dat zulke situaties al eens kunnen leiden tot een gebrek aan motivatie. 

Al vroeg in de race hoorde Leclerc over de radio dat het team een probleem aan het onderzoeken was in de power unit van zijn auto maar dat hij moest doorgaan met pushen. 

Leclerc was in het middenveld gestrand nadat hij tijdens de kwalificaties op zaterdag ook niet verder geraakt was dan een elfde plaats op de grid en omdat het zijn Ferrari aan vermogen ontbrak in de beginfase van de race. Uiteindelijk moest hij er noodgedwongen de brui aan geven en kwam er een einde aan een dramatisch weekend voor de Monegask.

“Voor Charles, als je in de auto zit, je vecht in een groep je ziet dat je 10 of 15 km/u tekort komt, je hebt geen kans om in te halen en je engineers vertellen je dat we ongeveer 80 pk verliezen. Ik kan heel goed begrijpen dat het moeilijk is om motivatie te vinden in dit soort situaties,” toonde Vasseur medelijden met zijn rijder na de race tegenover de verzamelde media.

“Je weet dat je in Canada niet kunt inhalen met dit soort achterstand. Ik begrijp de frustratie volkomen. Als hij niet gefrustreerd was in deze omstandigheden dan pas zou ik me zorgen maken.” 

Vasseur erkende ook dat er problemen waren met de power unit van beide auto’s, want ook voor Carlos Sainz liep het moeizaam, maar hij ging niet verder in detail.

“Nee, nog niet, want dat is nog te vroeg. Maar het is niet alleen de motor zelf”, antwoordde de 56-jarige op de vraag of hij wist wat de oorzaak van het probleem was. “Ik denk dat het meer de besturing van de motor was waardoor we hem moesten stil leggen.”