Max Verstappen: “Red Bull heeft ‘te veel problemen’ tijdens ‘moeilijker’ seizoen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks het feit dat Max Verstappen afgelopen zondag zijn zesde race van het seizoen won, vindt hij dat er bij zijn team te veel dingen fout lopen.

Op zondag wist Max Verstappen de race in Canada op zijn naam te schrijven maar het weekend liep niet van een leien dakje voor de wereldkampioen want op vrijdag strooiden problemen met de power unit roet in het eten. Vorige week liet Verstappen ook al optekenen dat hij niet tevreden is over hoe zijn RB20 omgaat met de kerbstones op stratencircuits.

“De laatste paar races waren behoorlijk moeilijk,” zei hij na de race van zondag. “Maar niet alleen moeilijk, ook te veel problemen, het hele weekend door. We hebben dus een cleaner weekend nodig.”

“Zelfs in de race nu hebben we veel moeite met de kerbstones en de hobbels. Er is dus zeker een gebied waar we aan kunnen werken en waar we de auto aanzienlijk kunnen verbeteren als we dat onder controle krijgen.”

Vorig seizoen domineerden Red Bull en Verstappen de sport, maar de Nederlander laat weten dat het dit seizoen wat moeizamer loopt.

“Ik denk dat we allemaal erg gefocust zijn. We doen nog steeds veel dingen goed. Maar om wat voor reden dan ook zitten we niet in dezelfde flow als vorig jaar, toen alles op de meeste plaatsen heel goed leek te gaan, zonder betrouwbaarheidsproblemen. Om wat voor reden dan ook is het dit jaar allemaal wat moeilijker.”

“Sommige dingen zijn ook een beetje moeilijk uit te leggen. Soms voelt het bijna alsof je een beetje in een spiraal zit en het misschien wat tijd kost om daar weer uit te komen.”

Maar hij heeft er vertrouwen in dat de problemen opgelost kunnen worden en hij was ook opgetogen over hoe het team reageerde en anticipeerde tijdens een race met wisselende weersomstandigheden en safety car-procedures afgelopen weekend.

“We hebben zeker alles onder controle. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen maar na deze week zullen we alles analyseren en proberen beter te doen.”

“Ik denk zeker dat we vandaag als team de juiste beslissingen hebben genomen,” zei hij. “En dat is natuurlijk ook heel belangrijk.”

Met Mercedes dat afgelopen weekend terug boven water lijkt gekomen te zijn, wordt het lijstje van concurrenten voor Red Bull weer wat langer en dat vindt Verstappen een goede zaak.

“Het is zeker uitdagender. En ik denk dat de race van vandaag over het algemeen erg spannend was.”