Frederic Vasseur: “Ferrari bevindt zich dichter bij Red Bull dan Aston Martin”

Ferrari
Ferrari

Ondanks het feit dat Aston Martin tijdens de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen in Bahrein op het podium wist te finishen meent Ferrari-teambaas Frederic Vasseur dat Ferrari zich dichter bij Red Bull bevindt dan Aston Martin.

Ferrari kende een frustrerend raceweekend in Bahrein. Charles Leclerc moest door een technische probleem opgeven terwijl teamgenoot Carlos Sainz de strijd met Alonso om de laatste podiumplaats verloor. Desondanks is Vasseur ervan overtuigd zich in de pikorde voor Aston Martin bevindt.

“Wanneer je naar het eerste deel van de race kijkt dan bevinden wij ons dichter bij Red Bull dan Aston Martin,” aldus Vasseur. “Maar dit was de eerste race en we mogen niet te snel conclusies trekken.”

Vasseur verwacht ook dat Mercedes zich terug mee vooraan in de race zal knokken en in de toekomst dus opnieuw vooraan zal meedoen, dit ondanks een ontgoochelende race in Bahrein.

“Ik denk dat Mercedes ‘wakker zal worden’,” vertelt Vasseur daarover. “We weten niet of het volgende week al zal gebeuren. Volgende week in Jeddah zal het helemaal anders zijn.”

“Het is een ander circuit met een ander baanoppervlak, we zullen dan een duidelijker beeld hebben.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print