“Fernando Alonso maakt voor het eerst in tien jaar kans om een F1-race te winnen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Jolyon Palmer bestaat de kans dat Fernando Alonso dit jaar een race weet te winnen. De tweevoudig F1-kampioen staat erop bekend grootse prestaties neer te zetten en dat met wagens die minder goed zijn. Dit sterkt Palmer dat Alonso met de competitieve Aston Martin F1-bolide mogelijk een race kan winnen.

“Hij heeft de ongelooflijke gave om situaties tijdens de race te ‘lezen’, hij heeft een ongelooflijke visie en kan enkele bochten vooruit denken wanneer hij een inhaalmanoeuvre plant,” aldus Jolyon Palmer in zijn column voor de Formule 1. “Zelfs op 41-jarige leeftijd zijn dat de kwaliteiten die hij zondag heeft getoond.”

In 2013 behaalde Fernando Alonso, uitgerekend tijdens de GP van Spanje, zijn laatste overwinning tijdens een F1-race. Volgens Palmer bestaat zeker en vast de kans dat Alonso dit jaar voor het eerst sinds 2013 een F1-race weet te winnen.

“Aston Martin heeft een goede basis gelegd voor dit jaar en ze hebben meer ontwikkelingstijd dan hun rivalen voor hen op de baan. Je moet geloven dat Alonso zijn lange periode zonder F1-overwinning eindelijk kan gaan doorbreken,” besluit Palmer.