“Gefrustreerde Lando Norris zal beginnen nadenken over McLaren-exit”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het was een bijzonder moeilijk begin van het seizoen voor McLaren en dat zal Lando Norris volgens Karun Chandhok aan het denken gezet hebben over zijn toekomst.

Volgens voormalig F1-baas en Sky-analist Karun Chandhok heeft McLaren er bijzonder goed aan gedaan om Lando Norris zo lang onder contract te leggen. Lando Norris zal gezien de vormdip van McLaren ongetwijfeld ernstig beginnen nadenken over een mogelijke McLaren-exit, zo meent Chandhok.

“Iemand die zal zitten nadenken over een eventuele overstap naar Ferrari of Red Bull is de jonge Lando Norris, niet? Gezien waar hij zich nu bevindt,” vertelde Chandhok tegenover ‘Sky Sports F1’.

“We waren er al voor dit seizoen over bezig, over McLaren dat hem voor de lange termijn aan zich heeft verbonden. Zak Brown heeft het geweldig gedaan door hem vier jaar aan McLaren te verbinden.”

Ik vraag me af of ze slim zijn geweest, of er bijvoorbeeld een exit-clausule in zijn contract zit zodat hij bijvoorbeeld wanneer McLaren twee jaar op rij niet in de top vier bij de constructeurs eindigt, dat Lando dan ergens anders naartoe kan gaan.”

“Naast de traditionele top drie-teams heb je Fernando en Lando die de twee toppers op de grid zijn.”

“Ik kan me inbeelden dat er wat frustraties bij Lando Norris zullen zijn omdat hij problemen ondervindt om de wagen in Q3 te krijgen.”