Frederic Vasseur: “Ferrari had met 1-2 tijdens kwalificatie de race kunnen winnen”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Emilia-Romagna moest Ferrari tevreden zijn met een derde en vijfde plaats maar volgens Frederic Vasseur had Ferrari haar thuisrace kunnen winnen indien ze tijdens de kwalificatie een 1-2 hadden kunnen bewerkstelligen.

Ferrari introduceerde tijdens het raceweekend in Imola een groot pakket met updates op haar wagen. De SF-24 leek op het vlak van performance inderdaad een bijkomende stap vooruit te hebben gezet maar ook de concurrentie bracht updates mee. Uiteindelijk finishten Leclerc en Sainz op de derde en vijfde plaats.

“Over het algemeen zit ik wat met gemengde gevoelens want ik denk dat we een stap vooruit gezet hebben, McLaren zette waarschijnlijk dezelfde stap,” blikt Vasseur terug op het raceweekend in Imola. “We hebben onze achterstand tegenover Red Bull waarschijnlijk grotendeels gecompenseerd, we zijn niet ver meer verwijderd. Ik ben een beetje gefrustreerd omdat ik denk dat als we een 1-2 tijdens de kwalificatie hadden behaald dat we het dan ook tijdens de race hadden gehaald.”

“We hebben iets gemist tijdens de kwalificatie, niet tijdens de race.”

Opvallend was dat de verschillen tijdens zowel de kwalificatie als de race erg klein waren en dat is volgens Vasseur niet alleen goed nieuws voor Ferrari maar ook voor de fans.

“Het is goed nieuws voor mij, goed nieuws voor de F1, goed nieuws voor het kampioenschap,” aldus Vasseur. “Je hebt drie teams die na 63 ronden binnen de zeven seconden zaten, wat minder dan een tiende per ronde is. Het was van bij het begin van het weekend bijna hetzelfde.”

“Ik denk dat we overal strijd zullen zien. De afstelling van de wagen zal komend weekend in Monaco cruciaal zijn, de performance van de rijder zal cruciaal zijn. We bevinden ons op een punt waarbij we onze ontwikkeling van de wagen nog zullen moeten versnellen.”

“Beeld je in dat je een race vroeger dan de anderen een upgrade kan introduceren, dan kan je plots van P5 naar P1 gaan.”