Frederic Vasseur: “Ferrari heeft alles in huis wat nodig is om F1-kampioen te worden”

Ferrari
Ferrari

2023 moet nog maar eens het jaar worden waarin Ferrari voor de wereldtitel strijdt en eindelijk opnieuw F1-kampioen wordt. Volgens de nieuwe teambaas Frederic Vasseur heeft Ferrari alles in huis om dat doel te verwezenlijken.

Vorig jaar startte Ferrari bijzonder sterk aan het seizoen maar enkele races ver begon het fout te lopen. Problemen met de betrouwbaarheid en strategische fouten zorgden ervoor dat Red Bull en Max Verstappen erop en erover gingen. De focus kwam dan ook al vlug op het seizoen 2023 te liggen.

Bij Ferrari hebben ze vooral ingezet op het verbeteren van de motor, er zou sprake zijn van maar liefst 30 pk extra. Daarnaast zal vooral de betrouwbaarheid goed moet zitten en uiteraard zal het ook op strategisch vlak veel beter moeten. Frederic Vasseur is nog maar zo’n twee weken teambaas bij Ferrari maar volgens Vasseur heeft Ferrari alles in huis om succesvol te zijn en F1-kampioen te worden.

“Uiteraard is mijn ervaring hier beperkt, ik ben hier nog maar twee weken, maar ik ben er echt van overtuigd dat Ferrari momenteel alles in huis heeft om te winnen,” aldus Vasseur. “We moeten alles samen goed voor elkaar krijgen maar we hebben alles in huis om te kunnen winnen.”