Alfa Romeo verliest titelsponsor aan AlphaTauri

Orlen - AlphaTauri F1 team
Orlen - AlphaTauri F1 team

AlphaTauri heeft een grote vis aan de haak geslagen: het Poolse oliebedrijf PKN Orlen dat tot 2022 als titelsponsor van Alfa Romeo door het leven ging.

Bij AlphaTauri zal Orlen niet als titelsponsor fungeren maar wel als een primaire partner. We zullen het bedrijf dus niet in de naam van de formatie uit Faenza tegenkomen maar het zal wel te zien zijn op de achtervleugel van de AT04 en op de kledij van Tsunoda en de Vries. Robert Kubica, die al jaren steun genoot van Orlen, zal niet mee verhuizen naar AlphaTauri. 

Red Bull verkoopt AlphaTauri dus voorlopig niet maar het aantrekken van een bedrijf als Orlen wijst er wel op dat het moederbedrijf minder geld in het team wil pompen. 

“Ik ben blij dat we het seizoen 2023 kunnen beginnen met goed nieuws,” aldus teambaas Franz Tost. “Orlen maakt deel uit van een van de belangrijkste olie- en gasbedrijven in Centraal-Europa.”

“Dankzij dit partnerschap kunnen zij via ons team hun naamsbekendheid vergroten. Ik kijk er alvast naar uit om hun naam op onze bolide te zien bij de voorstelling in New York volgende maand en ook om het partnerschap te zien evolueren de komende jaren.”

Ook Daniel Obajtek, de CEO van Orlen is opgetogen over het partnerschap met AlphaTauri: “Orlen Group is de grootste multi-utility groep in Centraal-Europa en bedient meer dan 100 miljoen klanten. Wereldwijde merkherkenning is de sleutel tot het bereiken van onze strategische doelen.”

“Bijna de helft van de inkomsten van de groep zijn afkomstig van verkopen in het buitenland. Daarom richten wij ons voortdurend op sportsponsoring, de hoeksteen van onze aanwezigheid in de meest prestigieuze raceseries.”

“Dankzij de exposure van de F1 bereiken we honderden miljoenen fans over de hele wereld en hebben we al jaren een consistente marketingstrategie in Polen en daarbuiten. We zullen het enorme potentieel van de sport blijven benutten via onze nieuwe samenwerking met Scuderia AlphaTauri.”