Frederic Vasseur geeft verklaring voor minder goede prestatie Ferrari: “Dat heeft ons pijn gedaan”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur was het grootste probleem van Ferrari het voorbije raceweekend de performance op de harde bandencompound. Dit gecombineerd met minder goede gridposities om de race aan te vatten zorgden uiteindelijk voor een minder goed eindresultaat.

Na een minder goede kwalificatie volgde voor beide Ferrari-rijders ook een minder goede start want allebei werden ze in de eerste bochten ingehaald door George Russell. Vervolgens moesten ze terrein goedmaken en uiteindelijk was hun positie gewoon te ver naar achter om nog aanspraak te maken op een podiumplaats.

“Het was niet goed dat we tijdens de start onze positie verloren maar uiteindelijk bevonden we ons achter Sergio Perez en Lando Norris toen we stopten en we finishten ook achter hen aan het einde van de race,” aldus Ferrari-teambaas Frederic Vasseur.

“Ik denk dat als we iets verloren, dat het dan meer tijdens de laatste stint was. Carlos had wat pech met de timing van zijn pitstop want hij pitte zo’n drie à vier ronden voor de virtuele safety car en vervolgens de safety car.”

“Hij was wat bang om een zeer lange laatste stint te doen met de harde bandencompound, hij reed wat conservatief aan het begin maar hij slaagde er uiteindelijk goed in om zijn lange stint te managen.”

Volgens Frederic Vasseur viel het minder goede resultaat op zondag grotendeels toe te schrijven aan de minder goede gridposities, die op hun beurt uiteraard het resultaat waren van een minder goede kwalificatie.

“Als we iets gemist hebben dan was het omdat we te ver naar achter op de grid moesten starten, zeker en vast,” aldus Vasseur. “Op zaterdag en zondag waren we iets minder performant op de harde dan op de medium band.”

“Op de medium bandencompound hadden we het onder controle en ik denk dat we ons in een goede positie bevinden bij onze stint op de medium band. maar we verloren wat terrein op de harde bandencompound.”