Collectie luxehorloges van Michael Schumacher wordt voor miljoenen geveild

Mercedes
Mercedes

De familie van de zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher hoopt dat de collectie luxehorloges minstens vijf miljoen dollar zal opbrengen.

Binnen een paar weken wil de familie van Michael Schumacher zijn persoonlijke collectie van luxehorloges veilen.  De beslissing om de horloges te veilen werd naar verluidt genomen door zijn vrouw Corinna, die eerder al andere familiebezittingen verkocht waaronder een privejet en een huis in Noorwegen.

De veiling zal op 13 mei 2024 doorgaan in Genève en omvat acht luxehorloges waarvan twee exemplaren een geschenk waren van vriend des huizes en voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt.

Een van deze horloges, een uniek FP Journe Vagabondage 1 Model dat Todt aan Schumacher gaf tijdens Kerstmis 2004 om zijn zevende wereldkampioenschap te vieren, zal naar verwachting tussen de 1,7 miljoen dollar en 3,4 miljoen dollar opbrengen.

Het horloge is versierd met het Ferrari-logo, symbolen die de zeven wereldtitels van Schumacher voorstellen en een persoonlijke boodschap van Jean Todt. Een ander geschenk van de Fransman is een op maat gemaakt exemplaar uit 2003 dat ongeveer tussen 255 000 en 425 000 dollar zal opbrengen. 

Daarnaast zijn er vijf limited edition 2004 FP Journe horloges beschikbaar , waarvan verwacht wordt dat ze samen tussen de 1,8 miljoen dollar en 3 miljoen dollar zullen opbrengen.

Onder de opmerkelijke stukken is een “historisch belangrijke, uiterst zeldzame en zeer aantrekkelijke” 14K gouden Rolex Daytona die aan Schumacher werd geschonken door zijn oude manager, Willi Weber.