Charles Leclerc reageert verbaasd: “Hier heb ik geen verklaring voor”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc is verbaasd over het gebrek aan racesnelheid op de harde band waarmee hij tijdens de GP van China geconfronteerd werd. Leclerc moest uiteindelijk tevreden zijn met de vierde plaats terwijl hij had verwacht om voor het podium te kunnen strijden.

“Ik denk dat we als team de snelheid niet vonden, zeker op de harde banden, wat een beetje vreemd is want het sterke punt van deze wagen is dat hij solide prestaties neerzet onder alle omstandigheden en op alle bandencompounds,” zei een verbaasde Charles Leclerc na afloop van de GP van China.

“Deze race was wat een buitenbeentje want van zodra we de harde bandencompound op de wagen plaatsten waren we een halve seconde te traag. Dat is erg vreemd. We zullen dat bekijken en proberen te begrijpen wat er mis is gegaan bij die stint.”

Volgens Leclerc was het de bedoeling om na de twee safety car-periodes op de harde bandencompound de strijd met Lando Norris en McLaren aan te gaan. Leclerc wou immers op het podium finishen maar hij en Ferrari slaagden er niet in om die strijd aan te gaan.

“Het is zeer vreemd, zeker in vergelijking met McLaren. Ik dacht echt dat we met Lando Norris zouden strijden,” aldus Leclerc. “Ik hanteerde een goed bandenmanagement tot aan de safety car die een soort reset doorvoerde, met alle strategieën, wat een beetje jammer is want ik denk dat we het tot dan goed deden. Op de harde band waren we gewoon te traag.”

“We hadden verwacht dat dit weekend in lijn zou liggen met wat we tot dusver dit seizoen getoond hebben maar hier worstelden we wat meer.”