Toto Wolff maakt Max Verstappen nog steeds het hof: “Ik denk niet dat we hem moeten overtuigen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij nog steeds een mogelijkheid ziet om Max Verstappen naar zijn team te lokken.

Tijdens het begin van het seizoen was de interne machtsstrijd binnen het team van Red Bull het gespreksonderwerp in de paddock. De geruchtenmolen draaide op volle toeren en er werd gefluisterd dat Max Verstappen wel eens richting Mercedes zou kunnen trekken om Lewis Hamilton te vervangen, die naar Ferrari trekt in 2025.

Red Bull domineert momenteel de sport en op sportief vlak is er voor Verstappen geen enkele reden om andere oorden op te zoeken maar Toto Wolff spelen er soms ook andere factoren mee.

“Er zijn zoveel factoren die meespelen wanneer een rijder tekent,” vertelde Wolff de media in China. “Het is duidelijk dat als je het vanuit het meest rationele oogpunt bekijkt, je kunt zeggen ‘dat is de snelste auto in handen van de snelste rijder’.”

“Maar ik denk niet dat dit de enige reden is waarom je blijft waar je bent. Laten we zeggen voor simpele geesten, zou dat de enige reden kunnen zijn waarom je in een auto blijft en dat is het.”

“Maar misschien zijn er meer mogelijkheden voor sommige mensen die ook andere factoren in overweging nemen. Ik denk dat Max dat heeft.”

Wolff denkt ook niet dat hij Verstappen moet overtuigen, hij denkt dat de Nederlander oud en wijs genoeg is om zelf te beslissen.

“Zijn we in dat opzicht in staat om hem te overtuigen? Ik denk niet dat het een kwestie van overtuigen is,” voegde hij eraan toe. “Ik denk dat Max de autosport beter kent dan wie dan ook, hij zal beslissingen nemen waarvan hij denkt dat ze goed voor hem zijn.”

“Ik denk dat een paar factoren een rol spelen, maar hij is degene die daarna nog een aantal dominosteentjes gaat laten vallen. Iedereen wacht op wat hij gaat doen.”

“Als ik Max was, zou ik in 2025 bij Red Bull blijven – maar ik ben Max niet. Het is de snelste auto, maar er zijn nog andere factoren.”

Als hem gevraagd wordt of hij in staat is om Verstappen een contract aan te bieden voor 2025 antwoordt Wolff als volgt: “Als ik dit zeg, verkloot ik misschien mijn hele strategie.”