Verbazing bij Lando Norris door podiumplaats: “Ik had verwacht dat Ferrari 35 seconden voorsprong ging hebben”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris finishte tot zijn eigen grote verbazing als tweede tijdens de GP van China. Norris had nooit verwacht dat hij op het podium zou finishen, hij verwachtte dat Ferrari een erg grote voorsprong op McLaren zou gehad hebben.

Tijdens de eerste safety car-fase profiteerde Lando Norris om binnen te komen en een bandenwissel te maken naar de harde bandencompound. Norris kwam daardoor in de race voor Sergio Perez te liggen. Uiteindelijk slaagde Perez er niet meer in om die positie goed te maken en eindigde Norris mooi op het podium. Lando Norris was naar eigen zeggen verbaasd over zijn podiumplaats.

“Ik ben zeer blij. Ik ben blij voor het volledige team. ze verdienden het, er waren goede pitstops,” aldus Norris. “Vandaag draaide alles gewoon goed uit, ik weet niet waardoor.”

“Ik had echt niet verwacht om dit soort race te hebben, maar het voelde comfortabel. Ik kon de banden goed managen, wat veel eenvoudiger ging dan op zaterdag. Ik kon gewoon ook goed pushen. De wagen voelde goed en comfortabel. Het was zo’n goede dag, goede punten en opnieuw een podiumplaats. Ik ben zeer blij.”

Norris zou voorafgaand aan de race tegenover het team laten verstaan hebben dat hij verwachtte om ver achter de Ferrari’s te eindigen, dit terwijl hij uiteindelijk zo’n tien seconden voor Charles Leclerc finishte.

“Ik deed een weddenschap over hoe ver we achter de Ferrari’s zouden eindigen,” aldus Norris. “Ik dacht dat ik 35 seconden achterstand zou hebben maar dat was duidelijk mis. Ik ben dan ook erg blij dat ik zo fout zat.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print