Lewis Hamilton bekent schuld: “Dit was mijn slechtste race”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor de derde race op rij (op zondag) eindigde Lewis Hamilton als negende, enkel tijdens de sprintrace van gisteren eindigde Hamilton als tweede. Hamilton moest de race van op P18 op de grid aanvatten en noemt de race van vandaag zijn slechtste van het seizoen.

Nadat Hamilton de sprintrace als tweede was gefinisht werd Hamilton tijdens de kwalificatie in Q1 al uitgeschakeld. Hamilton moest van op de achttiende plaats aan de race beginnen. Na de spintrace had Hamilton beslist om zijn afstelling te veranderen tegenover die van Russell.

“De race was niet beter dan verwacht, we hadden verwacht om rond deze positie te finishen,” blikt Hamilton terug op zijn race. “Ik dacht bij het begin dat ik misschien iemand had geraakt want ik had nog nooit in mijn leven zoveel onderstuur.”

“Ik stuurde tegen lage snelheid in en ik was aan het wachten, wachten, wachten, wachten tot de wagen instuurde. Ik dacht dan ook dat ik misschien schade aan de wagen had omdat er op een bepaald moment erg veel brokstukken op het circuit lagen, maar het kwam gewoon door de afstelling die ik had gekozen.”

“Het was de slechtste race tot nu toe, maar we werden tweede in de sprintrace en met enkele betere beslissingen op het vlak van de afstelling dan zou ik me rond de positie van George bevonden hebben. We moeten gewoon blijven werken.”