Alpine krijgt stevige boete voor ‘gevaarlijk incident’ in de pitlane

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de GP van China heeft het Alpine F1 team een boete van 10 000 euro gekregen omdat ze een gevaarlijke situatie in de pitlane hebben veroorzaakt.

Tijdens een pitstop kreeg Pierre Gasly groen licht terwijl het wiel rechts achteraan niet veilig was vastgezet op de Alpine F1-bolide van Gasly. Opmerkelijk was dat zowel een teamlid alsook het elektronisch systeem dat het correct monteren van de banden monitort aangaven dat alles oké was.

Gasly reed weg maar kreeg meteen het signaal dat er iets mis was. De band rechts achteraan werd vervolgens goed vastgezet en Gasly kon opnieuw wegrijden maar tijdens het incident raakte een lid van de pitcrew lichtgewond. Ondanks de lichte verwonding kon hij wel verder werken tijdens de rest van de race.

De stewards besloten een onderzoek te voeren naar het incident en oordeelden dat Pierre Gasly geen schuld trof. Het team werd echter wel schuldig bevonden aan ‘de wagen niet in een veilige toestand brengen tijdens de race’. Daarom besloten de stewards om het Alpine F1 team een boete van 10 000 euro te geven.