Frederic Vasseur: “Ik begrijp de kritiek op Ferrari niet”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft met verbazing gereageerd op de vele geruchten en speculaties die er momenteel over Ferrari de ronde doen. Volgens Vasseur wordt Ferrari na amper één race geheel onterecht in het vizier genomen en is de kritiek onterecht.

“Ik vind het moeilijk om te begrijpen waarom ons doel na amper één race het doelwit wordt,” vertelde Frederic Vasseur tegenover Jean-Michel Desnoues van Auto Hebdo. “Wat de correlatie tussen de simulatie en het circuit betreft, dat zit goed.”

“Dat is waarom ik iedereen gevraagd heb om gefocust te blijven op de performance en het vinden van oplossingen voor de betrouwbaarheidsproblemen, het kampioenschap is al lang.”

“Het is niet omdat je de eerste race niet wint dat je uit de race om het kampioenschap ligt. De race in Bahrein was op sommige vlakken niet goed maar op andere vlakken wel goed!”

De voorbije dagen waren er ook speculaties over in welke mate Vasseur van het management van Ferrari zelfstandig beslissingen kan en mag nemen.

“Ik heb meer beslissingsbevoegdheid dan dat ik ooit ergens anders heb gehad,” aldus Vasseur. “Dat is de realiteit van de situatie!”

Vasseur reageerde ook op de geruchten dat na het vertrek van Sanchez ook nog veel anderen zouden kunnen volgen.

“Het is onvermijdbaar,” vertelde Vasseur. “Er zijn mensen die erg nauw hebben samengewerkt met Mattia en die de voorkeur hebben om te vertrekken, maar dat maakt me niet uit. Er zijn ook anderen die even voor hun toekomst gevreesd hebben.”

Tot slot waren er ook speculaties over een gesprek dat Charles Leclerc heeft gehad met Ferrari-voorzitter John Elkann. Volgens Vasseur was daar niets bijzonder aan en staan zo’n meetings regelmatig gepland.

“We hebben met de rijders gesproken, Elkann en Vigna na de wintertests, we zullen na Imola opnieuw samenzitten. Dergelijke meetings worden regelmatig gepland.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print